Sommigen geven de voorkeur aan schaduw, terwijl anderen de open lucht opzoeken. Sommigen gedijen aan het water, terwijl anderen hun thuis vinden in vruchtbare grond. Sommigen verkiezen door mensen gemaakte structuren, terwijl anderen zich huizen in de takken van de bomen.
Deze installatie viert de intrinsieke schoonheid van onze diverse wereld en wat al bestaat. De objecten die hier tentoongesteld worden, zijn vergeten schatten die te vinden zijn aan de achterkant van een boerenschuur op Domaine de Graux - artefacten te intrigerend om weg te gooien, wachtend op een nieuw doel.
Terwijl de tijd voorbijgaat, begint de natuur deze objecten
weer op te eisen. Insecten en dieren vinden toevlucht in deze herwonnen ruimte. Dit zet ons aan het denken over wat er gebeurt wanneer we onze zorg uitbreiden naar deze over het hoofd geziene plekken. De ogenschijnlijk ongeorganiseerde objecten vinden een nieuw leven wanneer ze zorgvuldig worden gerangschikt, een nieuwe structuur die de ongedefinieerde ruimte waardeert, niet voor de mens, maar voor de natuur.
***
Deze installatie is ontstaan uit een nauwe samenwerking tussen WONDER creativity festival, Domaine de Graux en Theo De Meyer.
Domaine de Graux
Doornik (BE)
Onze missie?
Het aantonen van de voordelen van grootschalige agro-ecologie voor boeren en het milieu. We streven ernaar onze kennis te delen, te inspireren en boeren te ondersteunen bij de overgang van conventionele naar meer duurzame en regeneratieve praktijken. Door de bodem te koesteren, cultiveren we niet alleen gezonder land, maar produceren we ook voedzamer voedsel. We zijn tevens een oase van rust, waar iedereen weer in contact kan komen met de natuur en het voedselsysteem
Theo De Meyer
Gent (BE)
Theo De Meyer is een architect die woont en werkt in Gent (BE). De Meyer beweegt zich tussen architectuur, design en de kunsten, vaak in projecten die de verschillende disciplines samenbrengen. Hij speelt met context en schaal, interpreteert en transformeert, waardoor vanuit het bouwen nieuwe werelden ontstaan.
De Meyer is naast architect ook docent. Samenwerking speelt een belangrijke rol in zijn praktijk, over de grenzen van disciplines heen. Zo vormt hij met Doorzon interieurarchitecten de kern van het modulaire collectief Stand Van Zaken: bedenkers van meubelen en architectuur door samenwerkingen met specialisten in diverse vakgebieden. Stand Van Zaken ondersteunt het creëren en ontwikkelen van objecten, gebouwen en ideeën vanuit een gedeeld enthousiasme.