Menu
Wonder Creativity Festival WONDER Creativity Festival – 19.10 - 05.11.2023

Wonder

Creativity Festival

Van 19 oktober tot 5 november verlegt WONDER in de Kortrijkse binnenstad de grenzen van je verbeelding.

Jong creatief geweld en gevestigde waarden uit alle windrichtingen en disciplines - van design tot kunst - zetten er hun visie op een betere toekomst neer.

Zet grote ogen op langs een gratis parcours van 28 bijzondere plekken, voel de kracht van meer dan 40 verbluffende exposities en installaties, en proef de passie tijdens de vele inspirerende events.

Breng je zintuigen in vervoering, en trek de toekomst binnen!

WONDER?

Met WONDER Creativity Festival brengen Designregio Kortrijk, stad Kortrijk en partners een ode aan de creativiteit en innovatieve ideeën van jong talent. WONDER daagt de grenzen van onze verbeelding uit, en blikt vol vertrouwen vooruit naar de toekomst. Daarom geeft het stadsfestival een forum aan inventieve geesten die opmerkelijke oplossingen bedenken voor de maatschappelijke uitdagingen waar we vandaag en in de toekomst voor staan. 
Het kloppende hart van WONDER ligt in de Budafabriek, waar via meerdere expo’s werk en projecten gepresenteerd worden van ontwerpers uit heel België. Het Kortrijkse stadscentrum vormt het decor voor de rest van het festival. Op 28 locaties presenteren Belgische publieke en private partners er gratis expo’s, lezingen, workshops of evenementen die verbeelding en creativiteit via een scala aan disciplines in de meest brede zin vieren. 
Als tegengewicht voor de dagelijkse doemscenario’s brengt WONDER een positief, laagdrempelig verhaal met jeugdig optimisme als drijvende kracht. Samen met ontwerpers, kunstenaars, ondernemers en studenten wil het festival een impactvol platform voor innovatieve, duurzame, digitale en sociale ideeën, projecten en producten zijn. WONDER zet aan tot reflectie en openheid van geest, en enthousiasmeert bezoekers om samen de toekomst gedurfd en kleurrijk vorm te geven. 
Volg WONDER
Wonder Creativity Festival